GUTVIK UKENTLIG
2005Øyvind Brække er fast gjest på scenen i Lillebar,
simpelthen fordi han spiller så vanvitiig fint.
2005 er ikke et untak..SOMMERENS SISTE ARRANGEMENT
(6. sept):
TANJA ORNING, INGEBRIGT
HÅKER FLATEN, KLAUS
ELLERHUSEN HOLM
KETIL GUTVIKNyhetsbladet Lillebar Tidende i pdf:

Nr1-05      Nr2-05       Nr3-05       Nr4-05       Nr5-05Tro det eller ei, uten å ha pådratt oss betraktelige frostskader har vi overlevd nok en Oslovinter, og nå har endelig sommeren kommet til Oslo. I år, som i fjor, som året før det, hva er vel mer naturlig enn å krype inn i varme lillebar på Blå og høre et knippe musikere i toppsjiktet av norsk og internasjonal improvisasjonsmusikk.

Konsertserien GUTVIK UKENTLIG er på tredje året og ifjor omtalte Ballade konsertserien som "..et levende oppslagsverk for den nye, norske improvisasjonsmusikken.."

Hver tirsdag gjennom sommermånedene juli og august presenterer gitaristen Ketil Gutvik nye og gamle konstellasjoner i samspill med Norges fremste improvisasjonsmusikere. Dropp det skitne fjordvannet på Huk, f.eks 23. august og kom til Blå for å oppleve det rene badevannet til Ketil Gutvik, Paal Nilssen-Love og Kjetil Møster m.fl

Følgende artister har spilt på Gutvik Ukentlig siden starten i 2003: Paal Nilssen-Love, Mats Eilertsen, Håkon Kornstad, Eivind Opsvik, Ingebrigt Håker Flaten, Ingar Zach, Andreas Bye, Kjetil Møster, Øyvind Brække, Klaus Ellerhusen Holm, David Trübenbach, Audun Ellingsen, Anders Hana, Mats Monstad, Bjørn Thevik, Per Oddvar Johansen, Tanja Orning.

Tirsdag er dagen, fra 12. juli fram til 6. september, dørene åpner kl 19, konserten begynner kl 1930 (presis), billetten koster 50,- Lurer du (sammen med mange andre) på hvor lillebar er, så er det ikke verre enn å gå rett fram (istedenfor til høyre) når du er kommet inn døren på Blå. Du finner veien!


Nyhetsbladet Lillebar Tidene er i trykk igjen. Her finner du nummer 1-05 i pdf-format.


PROGRAM GUTVIK UKENTLIG 2005:

12.7
Paal Nilssen-Love / Ken Vandermark Dual Pleasure
+ Kjetil Møster / Ketil Gutvik Duo

19.7
Ketil Gutvik:guitar, Bjørn Thevik:bass, Stig Rennestraum:drums
+ Øyvind Brække:trombone, Mats Eilertsen:bass, Ketil Gutvik:guitar

26.7
The Solos featuring: Petter Wettre (solo),
Ketil Gutvik (solo), Hild Sofie Tafjord (solo)

2.8
Øyvind Brække / Eivind Opsvik / Andreas Bye / Ketil Gutvik

9.8
Håkon Kornstad (solo)
+ Atle Nymo / Mats Monstad / Ketil Gutvik

23.8
Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik / Kjetil Møster

6.9
Tanja Orning / Klaus Ellerhusen Holm / Ingebrigt Håker Flaten / Ketil GutvikKonsertene er støttet av FFUK og NjfOBSOBSOBS Vi har rotet i arkivet og funnet en artikkel fra 2003 som aldri kom på trykk fordi Lillebar Tidene ikke nådde trykkeriet før i 2004 og stoffet fra 2003 da var gått ut på dato. To år etter er dette like aktuell lesning. God start!

Hentet fra Lillebar Tidene første årgang..


Mens de aller fleste av oss bare vil være ute og nyte det som måtte foregå av sommervær på denne tiden av året, er det noen som trosser denne trenden. Ketil Gutvik lar seg ikke stoppe av hverken sol, sommer, regn eller torden. Han vil presentere sin improviserte jazz sammen med sine musiker- venner og kollegaer på tross av at Lillebar på Blå kan holde opp mot førti grader når musikken der inne koker som verst.

"Gutvik Ukentlig er egentlig basert på en gammel idé om at jeg vil at det skal skje mer jazz på Blå også gjennom sommermånedene. Siden Blå startet i 98 har det nesten ikke vært konserter med improvisert musikk der på sommeren. Dette er synd fordi det er god stemning der på den tiden av året med mye folk på uteserveringen og masse koslige ender i elva. De første to årene spilte vi noen ganger på uteserveringen. Iår vil vi prøve en ny vri med å ha det innendørs. Lokalet lillebar på siden av scenen er et fint lite intimt rom hvor jeg i alle år har tenkt at det ville være fint å spille" - sier Ketil Gutvik.

Programmet Ketil har satt sammen er mildt sagt imponerende. Norges aller fremste yngre utøvere innen improvisert jazz skal gi Oslos sommerpublikum variert kost innen akustisk improvisert musikk hver tirsdag fra midten av juli og ut august.

"De fleste av oss som skal spille bor i Oslo, andre er hjemme i Oslo på sommerferie. Alle liker tanken på at det skjer noe ekstra her hjemme i byen slik at sommeren ikke bare dreier seg om å reise fra festival til festival. Oslo er et godt sted å være på sommeren! Jeg håper dette kan bli en årlig aktivitet og at vi kan bli tilgodesett litt offentlig støtte slik at vi får dekket opp minimumsutgiftene ved prosjektet. Vi mener selv at vi gjennom Gutvik Ukentlig gir Oslo by et unikt kulturtilbud, i det som ellers er en ganske sommerdø kulturby og hovedstad akkurat nå" - sier jazzgitarist og ildsjel Ketil Gutvik.

- Stian Lillibarius

Her ligger 2004-årgangen av nyhetsbladet Lillebar Tidene i pdf-format:
Nr. 1      Nr. 2       Nr. 3       Nr. 4       Nr. 5

ymse annet:

Ketil Gutvik hjemmeside
2003 resources: ballade 210703   ballade 280703   program 2003
2004 resources:   ballade 070904   program 2004


fotoserie fra lillebar

tanja orning/ingebrigt håker flaten/ketil gutvik/eivind opsvik GU 27. juli 04plusthree (gutvik/opsvik/nilssen-love) GU 29. juli 03Ketil Gutvik i Juli 04
foto: Gaute Gjøl Dahle